Per Skovkjær Sand

Journalist med speciale i fortællinger

Jetlag mod tømmermænd

Hvis jeg blev placeret i min krop og ikke vidste, hvad jeg havde lavet i går, så ville jeg nok godt kunne gætte, at jeg var ude at drikke et par Budweisere og smage på den lokale Anchor Steam Beer og måske også, at jeg havde drukket en India Pale Ale eller to.

Men da jeg vågnede i morges blev jeg overrasket over, at klokken kun var ni, og selvom jeg først kom i seng klokken halv fire, følte jeg mig ret frisk og klar til at stå op. Det indre ur er vist ikke helt justeret endnu, og det er en fordel, når man gerne vil have noget ud af både natten og dagen.

Smagen af San Francisco

Imens bruseren skyller natten bort tænker jeg på i går. På alle indtrykkene.

San Francisco.

Jeg genkalder mig lugten af fremmede krydderier og tørrede fisk i China Town, hører lydene af sporvogne og biler, der okser op ad stejle gader, fornemmer den kølige havluft, og ser for mit indre blik et panoramabillede af husene, der står som stolte dominobrikker hele vejen op over bakkerne og ned igen.

San Francisco

Jeg gik ned til Pier 39 i går. Her kan man se direkte over på det legendariske fængsel, Alcatraz, der ligger på en lille klippeø ude i bugten. Jeg havde købt dagens udgave af San Francisco Chronicle. 75 cent koster en avis. Det er under fem kroner. Jeg har intet begreb om, hvordan det kan løbe rundt for aviserne – og det kan det vist heller ikke. Men faktum er i hvert fald, at jeg købte avisen uden at tænke nærmere over det. Havde den kostet knap $4 (som de fleste aviser gør i Danmark) (iøvrigt koster søndagsudgaven $3, så måske er det der, de tjener deres penge…), så havde jeg nok ikke gjort det.

Hovedhistorien handlede om en politiker, der foreslår, at man skal droppe offentlig støtte til rensning af giftige områder for at hjælpe den trængte californiske økonomi, en anden historie handler om, at de skoler, som får dårligst karakterer, skal udskifte op til halvdelen af deres lærere og fyre skoleinspektøren for at rette op på det. Men den artikel, jeg læste med størst opmærksomhed, var en reportage fra begravelsen af det yngste offer for pistolmanden i Tucson – niårige Christina Taylor Green, født den 11. september 2001.

Hamp-dyrkeren John

Tilbage på hotellet kom John ind på det værelse, hvor jeg bor i et rum med seks senge. Han er indianer. Han fortalte mig, at han har rejst med Amtrak (tog) rundt i hele USA i 18 måneder sammen med sine børn. Men nu er han kommet til San Francisco for at passe sit arbejde. Lidt uden for byen har han en hamp-mark. Staten har givet ham tilladelse til at dyrke marihuana til medicinsk brug.

Han var utrolig venlig og spurgte mig, om jeg ville ryge med ham. Jeg takkede pænt nej.

– I will go medicate myself, sagde han så og grinede.

Om aftenen tog jeg på bar med en blandet flok af folk fra Schweiz, Frankrig, Tyskland, Taiwan, Kina og USA. Meget rare folk. Mange af dem har boet her på hostelet i flere måneder. Som Gero fra Tyskland, der forsker i bioteknologi, sagde.

– De første par dage ledte jeg efter et sted at bo, men så stoppede jeg. Det her hostel er så rart.

Jeg tror nu alligevel, jeg vil gå på boligjagt i dag.

Kategorier:USA

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s