Per Skovkjær Sand

Journalist med speciale i fortællinger

Lidt om at være i USA

Pludselig er jeg i USA og ikke i Danmark. Nu bor jeg på Broderick Street, ikke på Hunderupvej. Jeg løber ture ved Crissy Field og San Francisco Bay i stedet for Munke Mose og Odense Å. Det er lidt mærkeligt. Det samme, og alligevel helt forskelligt.
Men i stedet for at skrive en masse om, hvad jeg føler og så videre (for det er lidt svært at sige, når alt bliver vendt på hovedet og rodet sammen, og man skal udrede trådene igen og forsøge at skabe mening og sammenhæng), så vil jeg skrive, hvad der er sket de seneste dage.
Jeg kørte med en taxachauffør, som ligesom så mange andre rejste til San Francisco fra østkysten for mange år siden, oplevede noget ulykkelig kærlighed, havde en drøm om at arbejde på casinoer og rejse gennem hele USA, imens han sparede op til sin pension, løb tør for penge, rejste tilbage til San Francisco, giftede sig med en phillippiner, har adopteret et barn.
Jeg bor sammen med: Jordan (som laver musik fra et østvendt værelse på første sal), Peter (som bor i kælderen og spiller guitar), Emilie (som har været væk hele tiden, og som jeg derfor ikke har nået at møde i denne omgang endnu, men som danser en form for moderne dans og vist nok har en fortid inden for ballet), Tatiana (som skriver skuespil og for tiden arbejder med at tage sig af en ældre dame), Larren (som er kæreste med Tatiana, og som jeg ikke helt ved, hvad laver for tiden, men som en gang har lavet en film), Lola (som er franskmand og underviser i fransk) og Richard (som ejer huset og er en helt utrolig sød mand). Og endelig Lars (som er en hvid kat).
Lola har jeg talt en del med. I går lavede hun en ret i ovn med grøntsager og gorgonzola. Jeg lavede en grøntsagssuppe med kartofler, bladselleri, løg, linser og jordskokker.
I morges lavede jeg en hel kande kaffe med bønner fra Peet’s, snakkede med Lola, Jordan og Tatiana. I går lavede jeg et budget i et Excel-regneark. I dag sprang jeg det og bestilte en alt for dyr telefon. Det gjorde mig underligt glad.
Jeg løb ned til Crissy Field (tæt ved den berømte, røde bro) for at mødes med en løbeklub klokken 10. Men ingen kom. Så gik jeg hjem igen. På tirsdag er der en anden løbeklub, som har intervaltræning i Golden Gate Park (på Kezar Stadium, hvor 49’ers angiveligt har haft hjemmebane en gang for mange år siden). Så må vi se, om nogen dukker op der. Jeg lavede en gang et video-indslag om denne løbeklub, og jeg ved, at de drikker øl efter træning.
Ellers har jeg bemærket, at når man har langt hår, så føles det blødere i San Francisco i forhold til i Danmark. Jeg tror, det har noget med luftfugtigheden at gøre.
Nu laver Lola mad. Hun spørger, om jeg arbejder. Jeg siger, at jeg skriver på min blog. Jeg siger, at det er lidt underligt at skrive, men at det samtidig er meget sjovt. Nu kommer Richard ind fra den lille have, hvor har ryger cigaretter (Benson & Hedges, de lange) og solen skinner på en krum palme. Han sætter sig og ser Football (det ene hold er 49’ers, det andet kender jeg ikke). Lars (katten) springer op på bordet og kigger med.

Kategorier:Danmark, USA

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s