Per Skovkjær Sand

Journalist med speciale i fortællinger

Den unge løber og den ældre løber

Jeg forsøgte selv at tale med den unge løber til en af de første træninger. Jeg sagde et eller andet helt ligegyldig om, at det var et friskt tempo eller sådan noget, hvilket den unge løber tog meget bogstaveligt og besvarede med, at jeg jo bare kunne falde ned til en af grupperne længere tilbage. Derefter sagde jeg ikke mere. Den unge løber havde fuldstændig misforstået hensigten med det, jeg sagde. Jeg sagde noget, sådan så han kunne sige noget. Jeg har selv været en ung løber og er det vel stadig i et vist omfang. Men fuck nu det. Så var vi ude at løbe en sindssygt lang tur den anden dag, og i begyndelsen af turen henvendte en af de ældre løbere sig til den unge løber. Den ældre løber er utroligt flink og opmærksom på andre, og han spurgte meget venligt og interesseret, hvor langt den unge løber havde planer om at løbe den dag. Og den unge løber grinede lidt fjollet og svarede “langt!” Et usagt “okay….???” hang i luften. Den ældre løber bevægede sig fremad i flokken og væk fra den unge løber. En anden ældre løber havde lidt ekstra power, og han stillede hurtigt et opfølgende spørgsmål til den unge løber, som intet anede om, at han netop havde skåret en person, der viste ham interesse, væk: “Jamen, hvor langt er det?” insisterede den anden ældre løber. Og så var den unge løber nødt til at gøre sig mere umage og rent faktisk svare på spørgsmålet. Og hvad kan man lære af det? Måske ganske enkelt, at unge løbere har brug for ældre løbere med power til at stille et opfølgende spørgsmål. Man kan også lære, at nogle gange så er det okay bare at løbe videre frem i flokken, hvis man ikke synes, det er fedt at ligge nede bagved.

Kategorier:Danmark, Løb

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s