Per Skovkjær Sand

Journalist med speciale i fortællinger

Yndlingsstien (som jeg kom til at skide på)

Jeg har været i Jylland, hvor min far bor og min mor bor og min bror bor. Mit yndlingssted i Jylland er en sti, som går langs en jernbane. Fra stien kan man se Gudenåen. Og hvorfor er den sti så lige mit yndlingssted? Jo, nu skal du høre. Det har helt sikkert noget med vinteren 2013/2014 at gøre. Jeg startede altid mine løbeture med at løbe på den sti. Det var dengang, jeg trænede til Napa Valley Marathon med Ben, Brian og Levi. Jeg joggede den første amerikanske mil, hvilket vil sige 1,6 kilometer. Jeg kørte det hele i mil, og det gør jeg stadig. Jeg synes bare, det er lettere at løbe 13,1 mil til et halvmarathon eller 26,2 mil til et maraton end 21,1 eller 42,2 kilometer. That’s all. Min opvarmning sluttede omkring træet for toppen af en lille bakke lige efter et stykke med lav bevoksning, hvor en eng tager over, inden der er en lille fyrreskov, før man kommer op til vejen og jernbaneoverskæringen ved broen over Gudenåen. Hvis det var fredag, løb jeg tempotur. Ellers satte jeg bare farten stille og roligt op. På tempotur var det fuld gas fra start. Nå, men fuck alt det. Jeg kan godt lide den sti, fordi jeg kan være mig selv på den sti. Derfor. Jeg løber stille og roligt på stien og ved, at jeg har afsat en time eller sådan noget til at løbe. Det er helt op til mig, om jeg løber godt eller skidt. Jeg kan godt fornemme, at det stadigvæk ikke er nogen god forklaring. Når løbere taler sammen, så taler de ikke om, hvorfor de løber. Jeg løber, fordi når jeg løber, skal jeg ikke forklare mig. Jeg sked engang på stien. Det var frostvejr, og jeg skulle virkelig skide. Jeg sked i sneen og tørrede mig med de blå uldhandsker. Jeg efterlod dem der. Jeg har tit tænkt på dem. Bagefter fik jeg et par lyserøde. Den oplevelse gav mig et lidt mere intimt forhold til stien ved jernbanen. Jeg løb der med Lola. Jeg fortalte hende om handskerne og viste hende Gudenåen. Den var fyldt med kanoer, der drev ned fra Ulstrup. Vi så tv-serien Vikings og forestillede os, at kanoerne var vikinger, der invaderede. Så løb vi hjem til min mor og drak te.

Kategorier:Danmark

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s