Per Skovkjær Sand

Journalist med speciale i fortællinger

Løb a la corona

Surferbugten er fyldt med lystfiskere, og færgen sejler stadig. Jeg sidder med en kop kaffe efter en lang løbetur, sådan som jeg plejer at gøre hver lørdag. Men der er stilhed i Facebook-gruppen for min løbeklub. Jeg kører bike med Mike, og jeg hilser på de andre, når jeg møder dem på vandreture ved Esplanaden og Nordhavn. De løber to-tre stykker sammen eller hver for sig. Vi plejer at løbe 20 sammen, og så dele os lidt op ved vandposten, så vi løber i grupper af cirka fem. For det meste samles vi en lidt større gruppe ved den anden vandpost ved Tingbjerg og triller hjemad i flok i fem-nul. De sociale fællesskaber er en mulighed for at glemme sig selv i noget større, og det er bare så fucking abstrakt at glemme sig selv i corona-fællesskabet. At holde afstand, fordi det er sådan vi står sammen. Det er vel bare en mulighed for at få lidt perspektiv på det vi har til daglig. Sådan noget som at mødes og løbe en tur sammen koster ikke en skid, og alligevel er det noget af det mest værdifulde. Det er kun fordi, vi er opdraget med skolemælk, skoletandpleje, med at gå to-og-to i hånd til svømmeundervisning og række hånden op, inden vi taler, at vi gør det så godt, og at de to midaldrende kvinder på marken uden for Rørvig pænt gik først den éne og så den anden gennem lågen ind til dyrefolden, så de kunne opretholde to meters afstand mellem sig, imens de gik og talte om en mand, der tog en lillefinger, og derefter hele armen, og det er kun derfor, vi er i stand til at overholde de her nye corona-regler, og thank God for det. Men lige hvad angår løb, så er det sådan, at jeg engang løb i en klub, hvor de løber to-og-to og råber højt ned gennem geledderne, hver gang der kommer en kantsten: ”KANTSTEN!”, og der var simpelthen for meget skolemælk over den klub, til at det fungerede for mig. Løb skal være vildt, for at det er fedt for mig, og jeg holder det vildt nu, bare alene. Men det bliver dælme rart, når vi igen kan løbe vildt sammen.

Kategorier:Danmark

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s